100% SUCCES | GELD TERUG GARANTIE | EXPRESS LEVERING

De oorsprong van Varroa

De oorsprong van Varroa destructor is onduidelijk, maar men denkt dat hij afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Nauwkeuriger gezegd, men denkt dat de parasiet afkomstig is uit de Himalaya-regio, waar hij voor het eerst werd gevonden op bijen van het ras Apis cerana, een Aziatische bijensoort die bestand is tegen de parasiet.

De parasiet werd voor het eerst geïdentificeerd in 1904 door de Japanse entomoloog K. Watanabe op bijen van het ras Apis cerana in de prefectuur Kanagawa in Japan. Het duurde echter tot de jaren 1960 voordat Varroa destructor werd geïdentificeerd als een bedreiging voor de Europese honingbij (Apis mellifera).

Sindsdien heeft Varroa destructor zich over de hele wereld verspreid, waarschijnlijk als gevolg van de internationale handel in bijen en bijenproducten. Vandaag de dag is de parasiet aanwezig in bijna alle landen waar honingbijen worden gehouden, wat hem tot een belangrijke bedreiging maakt voor de gezondheid van bijenkolonies en voor de bijenteelt.

De biologie van Varroa destructor

Varroa destructor is een mijt met een roodbruine kleur, die ongeveer 1,5 mm lang is. De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes en hebben een ronde, platte lichaam. De mannetjes hebben een langere en dunner lichaam. Beide geslachten hebben acht poten en zijn bedekt met haren.

De levenscyclus van Varroa destructor

De levenscyclus van Varroa destructor is sterk verbonden met die van de gastheerbij. De vrouwelijke Varroa dringen de broedcellen van de bijen binnen net voordat deze worden afgesloten. Eenmaal binnen, voedt de vrouwelijke Varroa zich met de hemolymfe van de bijenlarve en legt eieren op de wanden van de cel. De eieren komen uit als larven, die zich ook voeden met de hemolymfe van de bijenlarve. De larven van Varroa veranderen vervolgens in nimfen en dan in volwassenen. De mannelijke Varroa sterven na de paring met de vrouwtjes, terwijl de vrouwtjes de cel verlaten met de volwassen uitkomende bij.

Honingbijen zijn bijzonder kwetsbaar voor Varroa destructor omdat ze geen natuurlijke weerstand tegen de parasiet hebben ontwikkeld, in tegenstelling tot sommige Aziatische bijensoorten. De parasiet voedt zich met de hemolymfe van de bijen, waardoor hun immuunsysteem wordt verzwakt en ze gevoeliger worden voor ziekten. Bovendien kan Varroa destructor ook virussen overdragen op bijen, wat kan leiden tot een afname van de bevolking van de kolonie.

Hoe kunt u Varroa destructor bestrijden?

Er bestaan verschillende methoden om Varroa destructor te bestrijden, waaronder het gebruik van acaricide behandelingen, de selectie van bijen die bestand zijn tegen de parasiet en het beoefenen van een bijenteelt die respectvol is voor het milieu. Maar de belangrijkste behandeling is het Stop Varroa-behandeling.

De Stop Varroa-behandeling

De Stop Varroa-behandeling is de enige behandeling die 100% van de varroa's elimineert, wat hem tot een ideale oplossing maakt voor imkers die zich zorgen maken over de gezondheid van hun bijenkolonies. Het is ook organisch en kan worden gebruikt in de biologische bijenteelt, wat betekent dat het veilig is voor bijen en niet giftig is voor honing. Bovendien is de Stop Varroa-behandeling eenvoudig in gebruik. Om het toe te passen, moet u gewoon de lijsten een voor een optillen en beide kanten besproeien met de behandeling. De varroa-kolonie zal binnen 24 uur volledig worden vernietigd, waardoor een slagingskans van 100% wordt gegarandeerd. Kortom, de Stop Varroa-behandeling is een effectieve, veilige en eenvoudige oplossing om varroa's te elimineren en bijenkolonies te beschermen.

Voordelen van Stop Varroa:

  • Verwijdert varroa binnen 24 uur.
  • Geschikt voor biologische bijenteelt. Onze behandeling is veilig voor uw bijen.
  • De enige behandeling die een slagingskans van 100% garandeert. Tevreden of terugbetaald.
  • Eenvoudige toepassing rechtstreeks op beide zijden van de lijst met een vernevelaar.
  • Kan het hele jaar door worden toegepast, in alle weersomstandigheden en temperaturen.
  • Economisch: 1 liter kan 20 kroten behandelen.
  • Duurzaam: de behandeling biedt bescherming tegen varroa gedurende één jaar.

Conclusie

Varroa destructor is een gevreesde parasiet van honingbijen, afkomstig uit Zuidoost-Azië. Zijn levenscyclus is sterk verbonden met die van de gastheerbij, waardoor hij moeilijk te controleren is. Desondanks is het door het gebruik van geschikte bestrijdingsmethoden en het beoefenen van een bijenteelt die respectvol is voor het milieu mogelijk om bijen te beschermen en gezonde kolonies te handhaven.