100% SUCCES | GELD TERUG GARANTIE | EXPRESS LEVERING

Varroa: hoe gaan professionele imkers om met deze parasiet?

Varroa destructor is een mijt die voornamelijk honingbijen aanvalt, wat ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt in bijenkorven wereldwijd. Voor professionele imkers is het beheer van deze parasiet cruciaal om de gezondheid van hun kolonies en de productiviteit van hun bijenkorven te handhaven. In dit artikel onderzoeken we de methoden en strategieën die professionals toepassen om Varroa effectief te bestrijden.

Regelmatige bewaking

De eerste stap in het beheer van Varroa is constante bewaking. Professionele imkers inspecteren regelmatig hun bijenkorven om de Varroa-populatie te evalueren. Ze gebruiken technieken zoals het tellen van mijten die op speciale schalen onder de bijenkorven zijn gevallen of het analyseren van monsters van bijen die zijn verzameld om het infestatieniveau te schatten.

Mechanische technieken

Om het aantal Varroa-mijten te verminderen zonder gebruik te maken van chemische producten, gebruiken sommige imkers mechanische technieken. Bijvoorbeeld, de methode van "broedonderbreking" houdt in dat de koningin wordt verwijderd voor een periode van 24 tot 28 dagen om de voortplantingscyclus van Varroa te verbreken, die afhankelijk is van gesloten broedcellen om zich voort te planten.

Chemische behandelingen

Wanneer de besmetting een kritische drempel bereikt, wordt het gebruik van chemische behandelingen noodzakelijk. Imkers kiezen voor toegestane acariciden die in verschillende vormen kunnen worden toegepast, zoals geïmpregneerde stroken, gels of vernevelaars. Het is cruciaal om de instructies van de fabrikant strikt te volgen om resistatie tegen medicijnen en residuen in de honing te voorkomen.

Biologische benaderingen

Naast of als alternatief voor chemische behandelingen, winnen biologische methoden aan populariteit. Het gebruik van bijenrassen die bestand zijn tegen Varroa is een belovende benadering. Deze rassen, ontwikkeld via strenge selectieprogramma's, tonen een betere capaciteit om een Varroa-infectie te overleven.

Geïntegreerd plagenbeheer (GIP)

Geïntegreerd plagenbeheer (GIP) combineert meerdere methoden om een duurzaam Varroa-beheerplan te creëren. Dit omvat de rotatie van behandelingen, het gebruik van verschillende bestrijdingsmethoden (mechanisch, chemisch en biologisch) en samenwerking tussen imkers om Varroa-populaties op regionale schaal te bewaken en te controleren.

Stop Varroa Behandeling

De Stop Varroa Behandeling is de behandeling van keuze geworden voor de meeste professionele imkers. Deze behandeling bestaat uit een gecontroleerde toepassing van stoffen die interfereren met de voortplantingscyclus van Varroa, zonder de bijen te schaden. Gemakkelijk toe te passen en zeer effectief, deze behandeling maakt het mogelijk om de Varroa-populatie in de bijenkorf significatief te verminderen.

Voordelen van de Stop Varroa Behandeling

  • Verwijdert Varroa binnen 24 uur.
  • Geschikt voor biologische imkerij. Onze behandeling is veilig voor uw bijen.
  • De enige behandeling die een succespercentage van 100% garandeert. Tevredenheid of geld terug garantie.
  • Eenvoudige toepassing rechtstreeks op beide zijden van de lijst met een vernevelaar.
  • Kan het hele jaar door worden toegepast, in alle weers- en temperatuuromstandigheden.
  • Economisch: 1 liter kan 20 bijenkorven behandelen.
  • Duurzaam: de behandeling biedt een jaar bescherming tegen Varroa.

Gebruiksprotocol:

  • Schud de behandelingsoplossing en zorg ervoor dat er geen bezinking aan de bodem van de fles zit.
  • Door trek je imkerpak aan en opent de bijenkorf.
  • Til de lijsten een voor een op en spuit de bijen met de oplossing van beide zijden. De behandeling zal effectiever zijn als er een uniforme verdeling van de behandelingsoplossing is.
  • Maak je geen zorgen over bijen buiten de bijenkorf wanneer je de behandeling toepast. Ze zullen ook worden behandeld omdat de oplossing bijen aantrekt en zich tussen hen verspreidt door wrijving.
  • Na 24 uur kunt u de bijenkorf openen om de impact van de behandeling te zien. De behandeling beschermt uw bijenkorven een heel jaar tegen varroa. Na een jaar raden we u aan om de behandelingsoplossing preventief opnieuw toe te passen, zelfs als uw bijenkorf niet wordt getroffen door varroa.
  • U kunt de behandeling vijf jaar bewaren.

Conclusie

De strijd tegen Varroa is complex en vereist een multidisciplinaire benadering. Professionele imkers moeten op de hoogte blijven van de laatste onderzoeksresultaten en bereid zijn om hun praktijken aan te passen aan de evoluerende omstandigheden. Met een strenge en innovatieve beheer is het mogelijk om de impact van deze vreselijke parasiet te minimaliseren en de gezondheid van bijen en de productiviteit van bijenkorven te beschermen.